Oppas
   
 
  
  Inschrijven    |    Wachtwoord vergeten?
Oppas
Home Zoekertjes Verzekering Oppasvragers Contact Mpact
Je bent hier: Woningoppas  »  Oppassers  »  10 tips
 

10 tips voor een woningoppas zonder zorgen!

 1. Beschrijf duidelijk je oppasverwachtingen en -mogelijkheden.

  Oppasvrager: het is de bedoeling dat je een getrouwe beschrijving van je woning doorgeeft (zo vermijd je onaangename verrassingen voor de oppassers), evenals een uitvoerige lijst over de huisdieren en de nodige zorg ervoor. Als je woning of huishoudelijke toestellen specifieke handelingen vereisen, maak ook hiervan een volledige lijst (bv. onderhoud van een zwembad of een hele grote tuin, het alarmsysteem...) Bepaal duidelijk de periode(s) waarvoor je een woningoppasser zoekt.

  Oppasser: beschrijf jezelf zo getrouw mogelijk en geef je oppasverwachtingen door. Omschrijf duidelijk of je alleen komt of met je partner/gezin . Kies voor woningen waarvan je het onderhoud kan verzekeren (als je bv. minder mobiel bent, vermijd dan het best woningen met trappen of grote tuinen indien er vraag is naar onderhoud van de tuin)

  Bepaal duidelijk de periode(s) waarvoor je een oppasadres of een oppasser zoekt.

 2. Neem deel aan Woningoppas voor de juiste redenen.

  Oppasvrager: het doel van een oppasser in huis halen is om je huis niet onbewoond te laten en je huisdieren de nodige verzorging te geven. De oppasser is niet een manusje-van-alles die de zolder voor jou opruimt of je woning in een nieuw jasje steekt.

  Oppasser: jouw doel is het ontdekken van nieuwe horizonten, je vrije tijd invullen of simpelweg een dienst verlenen aan anderen. Uiteraard zorg je hierbij als een goede huisvader voor de woning waar je mag logeren. Woningoppas is niet het middel bij uitstek om zaken te doen die je in je eigen huis niet zou willen, zoals grote fuiven organiseren of al het proviand van anderen opsouperen.

  Verzeker jezelf van je intenties, zoniet kan een oppaservaring voor geen van beide partijen verrijkend zijn.

 3. Een kleine attentie wordt steeds gewaardeerd.

  Aarzel niet om een kleine verrassing te voorzien voor de oppasser of voor de oppasvrager bij zijn terugkeer (bv. een bereide schotel, een fles wijn enz.) Een pleziertje dat zeker een positieve noot geeft bij aanvang en einde van de oppaservaring.

 4. Voorzie indien mogelijk een eerste ontmoeting.

  Via de Woningoppassite krijg je de mogelijkheid om eventuele toekomstige partners telefonisch of per mail te contacteren. Wissel een maximum aan informatie uit om tot een akkoord te komen over de belangrijkste elementen van de woningoppas. Zo’n eerste ontmoeting vindt het best plaats vóór aanvang van de oppasperiode en liefst ook in de woning waarvoor oppas gevraagd wordt. Op deze wijze krijgt de oppasvrager al een eerste indruk van de persoon die in zijn huis zal verblijven en de oppasser krijgt reeds een beeld van wat er van hem verwacht kan worden (bv. hele grote tuin en/of zwembad om te onderhouden,grote honden enz.) Zo’n eerste ontmoeting is belangrijk voor het wederzijds vertrouwen.

 5. Omschrijf duidelijk de voorwaarden van je overeenkomst.

  Verduidelijk de voorwaarden betreffende de telefoonkosten, gas- en elektriciteitsverbruik. Voorzie een regeling ingeval er een overeenkomst is voor het gebruik van de wagen of elk ander vervoermiddel. Hoe duidelijker de afspraken, des te vlotter het verloop van de woningopppas.

 6. Verstrek aan de oppasser de gegevens van één of twee contactpersonen in de omgeving.

  Laat bv. het telefoonnummer van een familielid of buur na, voor het geval dat de oppasser een probleem ervaart tijdens je afwezigheid. Voor langere periodes laat je ook het best de contactgegevens van je huisarts, tandarts en de dierenarts na in geval van nood. En vooral! Laat een contactnr. na waarop de oppasser jou kan bereiken tijdens je afwezigheid.

 7. Plaats enkele foto’s online.

  De beschrijving van jezelf of je woning en dieren zal veel betekenisvoller zijn als je enkele foto’s bij je advertentie plaatst. Op deze wijze vermijd je ook misvattingen.

 8. Zend ons het volledig en correct ingevuld formulier van overeenkomst toe .

  De kennisgeving van afspraak tussen de twee partijen moet minimum twee weken voor aanvang van de oppasperiode aan Mpact bezorgd worden. Dit kan online, via de post of per mail. Zonder dit formulier is de voorziene verzekering tijdens de oppasperiode niet geldig. Wil je onaangename verrassingen vermijden, negeer dan dit belangrijk onderdeel niet op het ogenblik van een overeenkomst.

 9. De woning moet altijd in een nette staat zijn.

  Oppasvragers laten hun woning verzorgd achter bij hun vertrek (vloeren en ruiten gekuist, badkamer en keuken net, tuin onderhouden). Het huis moet in dezelfde staat teruggegeven worden als bij aankomst van de oppassers. Handdoeken en bedlinnen zijn ververst zowel bij aankomst van de oppassers als bij terugkomst van de oppasvragers.

 10. Vertrek nu met een gerust gemoed wetende dat je je huis in handen van een ander oppaslid laat.

  Vertrek in alle vertrouwen op vakantie dankzij de aanwezigheid van een oppasser in je woning.


 

 

footer
  Copyright © 2021 Mpact   •   Privacy Policy   •   Comments or suggestions oppas@mpact.be  
Mpact